Wout’s Bowie Top 15

2 SEP 2011  //  Posted by Admin

Benieuwd naar wat Wout – Echo Bowie’s drummer – z’n favoriete Bowie-songs zijn? Omdat het ons vaak wordt gevraagd en omdat Bono’s Bowie Top 15 ons inspireerde, dachten we ‘laten we onszelf eens de bijna onmogelijke opdracht geven ook onze Bowie Top 15 samen te stellen’. Wout, het woord is aan jou:

‘Mooie taak, mijn playlist van Bowie samenstellen. Viel niet mee! Ik ben Bowie-fan sinds Blue Jean. Niet echt de meest inspirerende Bowie-tijd, maar dat liedje lag wel erg dicht bij Elvis Presley, waar ik op dat moment fan van was. Ook Hans was Elvis-fan. We speelde samen in een bandje. Eigen liedjes en covers van Elvis. Toen kwam Hans met Bowie. Op het eerste gezicht een rare, enge snuiter. Stel je voor dat je op je 13de de hoes van Aladdin Sane te zien krijgt. Maar ook Tonight en Scary Monsters hebben geen standaard hoezen. Om over de muziek maar helemaal te zwijgen; stel je voor dat het eerste nummer wat je van Bowie hoort Part 1 van It’s No Game is!
Bij de videotheek huurde we regelmatig de videoband van de net verschenen Serious Moonlight Tour. Bowie is sindsdien een ontdekkingsreis gebleven. Mijn Top 15’:

# 15 A New Career In A New Town
Geweldige sfeer. Kan mij in een trance brengen.

# 14 Scream Like A Baby
Kippenvelnummer met een geniale drumpartij.

# 13 Scary Monsters
Ik vind Scary Monsters … And Super Creeps het beste album van Bowie. Alle nummers zijn goed, geweldige arrangementen, originele sound, enorm inspirerend.

# 12 Blue Jean
Mijn eerste ‘bewuste’ Bowie-nummer met de link naar Elvis.

# 11 Always Crashing In The Same Car
Ik ben een fan van Bowie’s Berlijn-tijd. Dit nummer komt altijd in mijn hoofd als ik in een parkeergarage ben.

# 10 Win
Plastic Bowie. Super cool.

# 09 Watch That Man
Rock’n’Roll Bowie in Total Glam. Erg gaaf nummer.

# 08 5:15 Angles Have Gone
Heathen kan zich meten met de beste Bowie-albums. Ik vind Sunday, Slip Away en Slow Burn ook geweldige nummers, maar 5:15 is mijn favoriet.

# 07 Up The Hill Backwards
Wat een cool nummer! En dan die gitaarsolo op einde!

# 06 Outside
Dit album is in mijn ogen de comeback van Bowie na de 80’s en Tin Machine. Het nummer Outside staat daar centraal voor.

# 05 Diamond Dogs
Mijn favoriete Bowie-rocker met een super stoere tekst waar ik eigenlijk geen idee van heb waar het over gaat. ‘As they pulled you out of the oxygen tent – You asked for the latest party’, ‘The Halloween Jack is a real cool cat – And he lives on top of Manhattan Chase’…

# 04 Space Oddity
Hier begon het voor Bowie mee. Zowel zijn carrière als de ‘samenwerking’ met de aliens.

# 03 Ashes to Ashes
Space Oditty II. Mag niet in de Top 3 ontbreken. Echt een van Bowie’s beste nummers!

# 02 Heroes
Ashes to Ashes kon ook op #2 staan en Heroes op #3, maar ik heb toch voor deze volgorde gekozen omdat hij uit de Berlijn-tijd komt. Dit nummer behoeft geen uitleg.

# 01 Teenage Wildlife
Heeft alles in zich; waanzinnige song, geniale sound, geweldige emotie en geloofwaardigheid.

Check hier Echo Bowie’s ‘How to buy David Bowie’-advies.

Share

Leave a Reply